Over mij

Mijn persoonlijke verhaal

Mijn naam is Silvia Alferink en ik ben 52 jaar. Ik ben een alleenstaande moeder van een geweldige zoon. Na elf jaar werken in de gehandicaptenzorg heb ik het roer omgegooid en heb ik een ruimte gecreëerd voor massages en bewustwording.

Door de verwachtingen van de maatschappij, school en opvoeding had ik als kind moeite om mijn eigen weg te vinden. Ik was meer gericht op de buitenwereld en het zorgen voor anderen. Ik zat niet lekker in mijn vel en voelde mij anders, niet begrepen en alleen. Ik wilde gehoord en gezien worden als kind en had behoefte aan een liefdevolle aanraking. Een aanraking die mij veiligheid, geborgenheid en vertrouwen gaf. Dit was echt een gemis in mijn jeugd. Na een moeizame middelbare school periode heb ik voor de opleiding MDGO Agogisch werk gekozen. Daarna ben ik gaan werken op een passagiersschip in Europa.

Na vijf jaar varen ben ik begonnen als begeleider in de gehandicaptenzorg. Na jaren onregelmatig werken in de zorg kwam ik er achter dat ik mezelf voorbij liep. Ik ging met tegenzin naar mijn werk. Dit resulteerde in een burn-out. Na een aantal maanden ziek thuis te zijn geweest ben ik te snel weer aan het werk gegaan. Hierdoor kreeg ik last van mijn darmen. De diagnose van de arts was: een chronische darmaandoening. Ik begon mij sterk af te vragen waar dit alles toch door kwam en beloofde mezelf dat ik dit zou onderzoeken.

In deze zoektocht kwam ik er achter dat ik een Hoogsensitief Persoon ben. Door boeken te lezen over HSP en spiritualiteit, mezelf erin te verdiepen en op onderzoek uit te gaan begonnen de kwartjes te vallen. Er ging een wereld voor mij open. Ik had al die tijd niet naar mijn innerlijke stem geluisterd!

Balansil
Balansil

In de jaren die volgden ben ik bewustzijnstrainingen, Healing, Reading en Mediumschap, energetisch/spirituele cursussen, coaching en vakopleidingen (o.a. massage) gaan volgen. Ik kon mezelf daar helemaal in vinden en werd er blij van. Eindelijk contact met mensen die hetzelfde voelen en denken! Door zelf bewust te worden van mijn eigen beperkende overtuigingen, blokkades en trauma’s kan ik anderen daarin begeleiden en coachen. Dit is waar mijn hart een sprongetje van maakt.
Ik ben in eerste instantie thuis begonnen met het geven van massages. Zowel door mezelf als de klanten werd dit als zeer positief ervaren, vandaar dat ik nu een fijne eigen ruimte heb gecreëerd in Rotterdam-Schiebroek. Je kunt daar heerlijk een ontspannen massage ervaren en werken aan je eigen welzijn. 

Je bent van harte welkom!

Gevolgde opleidingen en cursussen

Afgeronde opleidingen:​​
– Opleiding Healing Reset Methode
– Opleiding Holistische Integrale Massage
– Opleiding Energetisch lichaamswerk
– Opleiding Energetische zelfheling therapeut bij Centrum Sensibel
– Opleiding tot Coach

Afgeronde cursussen:​
– Bewustwording, meditatie en spirituele ontwikkeling 
– Groeien in bewust zijn
– Healing van het innerlijke kind 
– Reading & Mediumschap 
– Healing 
– Ontspanningsmassage 
– Stoelmassage 
– Handmassage 
– Reiki 1 en 2
– Bamboemassage
-Lomi Lomi massage
– Sportmassage
– Deep Tissue massage
– Specialisatie massagetechnieken
-Covid herstel massage
– Moeiteloos helen bij Innerself training